Интернет прави живота удобен по много начини. Това също означава, че свързването в мрежа може много лесно да работи в офиса в собствения дом. Можете да комуникирате с колеги и бизнес партньори в реално време чрез чат, да посещавате срещи на живо чрез видеотелефон и да споделяте файлове с други хора в облака с едно кликване. В резултат на това вече не е необходимо да сте в офиса, както в миналото, а вместо това можете да работите удобно от дома. Това е особено полезно за майките и бащите, но и за компании, които могат да направят без големи бизнес помещения, като работят у дома. Въпреки това, за да можете да работите оптимално и ефикасно в домашния офис изисква определено количество оборудване.

Как изглежда подходящо съоръжение?

домашен офис комплект оранжево-елементи-за-повече-творчество

Независимо дали отделна стая или просто ниша в хола е на разположение за офиса в дома ви, важно е да имате приятна атмосфера. Това се дължи главно на мебелите, които трябва да се държат най-добре в ярки цветове и високо качество. Никой не обича да работи на нестабилно бюро. Цветовете на стените и килима също осигуряват положителна работна атмосфера. Например, зеленото е добро за домашния офис, защото има успокояващ ефект, без да ви уморява. Оранжево и виолетово също се препоръчват, защото те осигуряват сила и витализират или насърчават силата на решителност и творчество. В този контекст трябва да се спомене правилното осветление, което също може да помогне срещу умората и по този начин да осигури ефективна работа. За да спестите електричество през слънчеви дни, препоръчително е да поставите бюрото близо до прозореца. Подходящо допълнение към дневната светлина е висящата светлина, която осигурява директна светлина отгоре директно над работното място. Дори лампата на пода прави това възможно и може да бъде променена индивидуално, ако има регулируема светлинна ръка.
Освен това позицията за седящи места е важна за благополучието, което се постига чрез бюро с регулируема височина и подобен офис стол. Това също трябва да се върти и да се превърта.

Какво е необходимо за домашния офис?

интересни-идеи-домашен офис, създаден

Освен работните места, ефективната работа изисква определено офис оборудване, което включва предимно компютър. Практически е да изберете ноутбук, защото това може лесно да бъде направено и за срещи с клиенти или за бизнес пътувания. Също така е важен и интернет рутер, който е важна предпоставка за работа в мрежа с клиенти, колеги и бизнес партньори, както и принтер. Това прави най-смисъл да се избере мултифункционално устройство, което е факс, копир, скенер и принтер в едно. От една страна това спестява разходи в сравнение с единичната покупка, а от друга страна спестява място, защото само едно устройство трябва да бъде в домашния офис. Освен това се препоръчва принтерът да е снабден с Wi-Fi, така че потребителят да може безжично да го осъществи с различни устройства като преносим компютър, таблет и смартфон.
Друга опция е принтер, който поддържа Google Отпечатване в облак. Това е услуга, която работи подобно на AirPrint на Apple. За услугата на Google, обаче, принтерът и устройството, от което е изпратено заданието за печат, не трябва да се намират в същата мрежа. Вместо това файловете се изпращат през мрежата. Това позволява на потребителя да стартира задание за печат, докато е в движение, например, когато току-що бе назначен за клиент. Функцията Google Отпечатване в облак също така позволява на няколко потребители да имат достъп до едно и също устройство от различни местоположения.
Необходимо за използването на тази услуга е профил в Google, чрез който може да бъде освободен принтерът. Освен това е възможно да се разрешат и различни потребители.

фото-домашен офис, създаден printer_ID

Кои модели принтери са подходящи?

Ако купувате нов принтер за домашния офис, трябва да сте сигурни, че той е маркиран по съответния начин, за да използвате Cloud Print.
Подходящи принтери са например:

  • Модели на HP ePrint
  • Серия Kodak: герой, офис герой, ESP C310, ESP офис 2100
  • Някои устройства от Epson, Canon, Dell, Brother и др.

Ако моделът е способен на Google Отпечатване в облак, той носи заедно с него друго важно изискване - постоянната връзка с интернет. Това е от съществено значение за услугата да бъде използвана изобщо. След като основите са на мястото си, Cloud Print може да се използва веднага след регистрирането на принтера. За сигурност прехвърлянето на данни чрез HTTPS интернет връзка и ще бъде изтрито веднага след изпращането.
За да използвате услугата на мобилни устройства като смартфон или таблет, трябва да изтеглите приложение. Един вариант е едно и също приложение на самия Google Cloud Print, което е безплатно. Освен това са налице алтернативи като PrinterShare, Ease Print или PrintCentralPro (iOS), но те струват няколко евро.

домашен офис структурите, мебели-и-принтер